2012. február 18., szombat

Oltás körüli burok

Oltás előtt sokmindenről lemaradunk. Legalábbis úgy tűnik nekem, hogy ezekben a napokban sokkal jobban odafigyelünk hova, mikor és milyen körülmények között visszük ki a kicsit, így több közös programunkat kell átalakítsuk. A védőnő azt igérte két nap múlva bekapja Boró az első "itthoni" oltását, merthogy a kórházban már többször megszúrkálták, de hallani sem akart arról, hogy aznap babamasszázsra is vigyem. Igaz, hogy ez lett volna az első alkalmunk, hogy ilyen tevékenységen veszünk részt, és már nagyon, nagyon vártuk a pillanatot, de... türelem, erről most lemaradunk. Inkább meghozzuk ezt és több más áldozatot, csakhogy ne betegedjen le csöppségünk. Persze, ha közösségbe megyünk még nem biztos, hogy elkap valami fránya bacit, de nem szeretném éjszkákon át cucukáztatni, nyugtatgatni, altatgatni. Kibírjuk valahogy.

Mivel a magunk módján most burok alatt tartjuk Borót, több helyre nem visszük magunkkal, aminek annyira nem örülök, de a nagyszülők annál inkább kedvelik a helyzetet, merthogy pesztrálhatnak. Keresztlányunkat és Boró első udvarlóját sem láthatta, mert Sára taknyolt, így nem mertünk a lányunkkal menni, de hozzánk beigérkezett betegeskedő vendégeket sem fogadtunk.

Aztán újra beindult a lakberendezéses láz: idén elkezdenénk a felső szint rendbetételét, és ismervén magunkat, jobb időben nekifogni a nézelődésnek, mert ez egy hosszú folyamat, amíg kiegyezünk a bútorfogantyú alakjában, a csempedísz mintájában, a szőnyeg szövésmintájában, a tapéta színében stb. js és mindezt megtaláljuk valamelyik boltban. A válogatás és több hetes-hónapos vacilálás, nézegetés, mérlegelés valóságos sport számunkra: sportot űzünk ebből. Egyelőre ezt az üzletbejárósdit kettesben műveljük, mert nagy tömegbe nem szeretnénk még vinni a kicsit. Legyünk túl ezen az oltáson és vészeljük át a vírusperiódust, aztán útra kelünk mind a hárman. Addig marad a pesztrálás, ami nyilván ebben a korban többnyire úgy nyilvánul meg, hogy a nagyszülők őrzik az álmát kint az udvaron vagy az erkélyablakban. Ha pedig megébred és már semmi esély a visszaalvásra, akkor következik a mondikálás. Ha azt is megunja nyekereg egy sort, de hál istennek nagyiék felneveltek két-két gyereket, ismerik a megnyugtatás módozatait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése