2012. augusztus 16., csütörtök

Tej-dillema

Korábban már szó volt a reggeli felkelés-vissza nem alvás históriáról. Ennek okának a megfejtése mindaddig tartott, amíg először nem velem feküdt és kelt fel a leányzó. A mamáéknál elszállásolt kiscsaj nem hogy a várakozásokon túl teljesített, ami az elalvást és evést illeti, hanem anyukája fejébe rendesen betette a kis szöget. Este és reggel is behörpintett mintegy kétszáz milli anyatejet, amit mostmár én "együltömben" nem tudok nyújtani neki, egy ciciből semmiképp. És lám-lám, teli hassal, nyugodtan és békésen visszaalszik. Kiprobáltam jómagam is.

Miután reggelente szopizott és hát álom nem jött a szemére sem hét órakor, sem nyolckor, csak forgolódott, nyűgölt, nem találta a helyét, a felmelegített tejecskét szívesen elfogadta még, s annak segítségével már lecsendesedett és könnyen visszaaludt. Amikor ezt először eljátszodtam, kicsit rosszul esett, hogy a "saját csapjaim" már kiürültek, s a Drágaságom a cumisüveget választotta, de hát ennek az ideje is el kellett hogy jöjjön, valahogy megszokjuk. Szerencsére a cumisüvegre csak reggelente van "szükség", napközben az elalvásnál még nagy szeretettel bujik mellém, s ha csak meglátja, hogy nyit a tejcsárda, már ki is köpi a cumit, s fordul felém. Igaz, ma reggel, amikor behoztam a felmelegített tejcsit a cumisüvegben, annak is annyira megörült, hogy kiköpte a cumiját, s nyújtotta a kezét, nyitotta a száját.



Egy picit aggódom még, hogy mi lesz, ha kifogy a lefagyasztott tejkészletünk, mert akkor tejporhoz kell folyamodni. Arra nem számítottam, hogy erre is sor kerül egyszer. Persze, nem a világ vége, más gyereke az első perctől tejporon nő fel vagy legalábbis az első hónapoktól pótolja az anyatejet porral is, de valahogy mindig az volt az érzésem, hogy ezek a babák sokkal teltebbek, hurkásabbak, mint az anyatejesek. Remélhetőleg Boró majd nem fújodik fel. Ki kell válasszuk a tuti-tejport :))

2 megjegyzés:

  1. Ne add fel ilyen könnyen.... az, hogy reggel nem alszik vissza, még nem ok arra, hogy cumisüvegből adj neki tejet, szerintem. Nálunk hasonló a sztori. Ferkó felkel 8 előtt, kakál egyet, jár fel-alá, majd 9-10 között visszaalszik. Ha úgy gondolod, éhes, adj neki egy kis reggelit és akkor teli pocakkal, meg egy kis játékkal visszaaludhat egy délelőtti alvásra. Nem bátorítalak a tejporos gondolkodásban.... azaz még nem... Én sajnos első kézből látom milyen hatalmas különbség van tejporos és anyatejes gyerek között.

    VálaszTörlés
  2. Én sem szívesen hajlok a tejpor fele, csak látom, hogy rohamosan ürül a lefagyasztott tejkészlet. Egyelőre megprobálom nem minden reggel bevetni ezt a tejes mesét, meg aztán mostanában kell bevezetni a tejtermékeket és gabonaféléket is, hátha az is segít.

    VálaszTörlés