2012. szeptember 25., kedd

Térdkoptatás és takarítás

Elkezdődött. Arról a fejezetről van szó, amikor már nem elég csak 2 percenként hátrafordulni a konyhában, hogy vajon épp mit majszol a Kicsi Drága, most már azon van a lényeg, hogy hol majszol? Alig egy-két napot kúszott (a szó szoros értelemben), majd ettől a héttől látványosan beindult a négykézlábazás, azaz előre is haladunk már :)))) Egyelőre érdekesen műveli ezt a mozgást, de biztosan alakul még: a térdeit koptatja, miközben a lábai többnyire a levegőben vannak, a kezeivel húzza magát, így néha ugrásszerű a mozgása.

A hétfői játszóházazás jelentette e folyamat igazi kezdetét. Ott bizonyította be, hogy nemcsak hátrafele tud ő haladni, hanem előre is. Négykézláb és első nekifutásként a harmonika-alagút feléig sikerült elmászni. Ott megszerezte a színes gumilabdát, majd sürgött kifele, persze a zsákmánnyal a kezében már nem volt érdekes az előre haladás, inkább hátra jött, mert az biztonságosabb és egyszerűbb. Ahogy kiérkezett, fenékre suppant, s elégedett mosollyal végignyalogatta a narancssárga labdát.

Azóta már itthon is "bizonyított". A játszószőnyeg hamarosan csak dísztárgy lesz a nappaliban. Azt sem mondhatom, hogy játékokat tartunk rajta, mert azok is szanaszét hevernek a legtöbbszőr. Ma délután megtette az igazi felfedező túrát. Először "összekapott" a szárítóval. Végeredmény 1-0, a Boró javára, mert a szárító megadta magát és hanyatt vágódott a parketten, a megszeppenés után Boró megvizsgálta a pléhtálakat. Szenzációs hangot adnak ki, ha egymásba, majd a parketthez csapja őket. Szinte-szinte Apa boros készletéhez is sikerült eljutni, de azt amjd máskorra időzítjük. Következett a járóka tartószerkezete, azt most békaperspektívából bámulta, máskor ugyanis más szögből vehette csak szemügyre. A felfedező körútról nem maradtak ki a konyhaszékek sem, azokat is jól lehet huzigálni, mert könnyen csúsznak a parketten. Rengeteg érdekes dolog kerül elő, s miiiiindent szemügyre kell venni, megbabrálni, s persze, megkóstolni.

Sürgős teendők: felszerelni a lépcsőfel- és lejáróhoz a rácsokat ill. beszerezni egy babakerítést (nem tudom mi a szakneve), amivel a nappaliban található botanikus kertemet (vagyis a  földön található cserepes virágokat) elbarikádozhatom, vagy ha nem, akkor a Boró mozgásterét fogjuk behatárolni vele. Na és az eddigieknél is rendszeresebb parkettpucolás következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése