2013. szeptember 25., szerda

Micsinál?

A miért? és mi ez? kérdésekhez (még) nem jutottunk el, viszont az elmúlt egy hét standard kérdése, ami naponta többszőr előjön, az, hogy ki mit csinál épp. Ha erre rázendít, akkor legalább 5-10 szereplőt végigkérdez, majd a tárgyak, állatok felől is érdeklődik.

A válaszadáskor nyilván elég nehéz mindig valós dolgokat mondani, hiszen honnan tudnám, a gödei Márton bácsi, meg a lovai épp mit csinálnak (ők egyébként egy visszatérő motívumként szerepelnek a kérdéssorban), vagy hogy Anna (az unokatestvére) délben 12kor épp mit csinál, azt is csak feltételezni tudom, hogy valamely pajtikája, játszótársa a nap bizonyos pontján mivel van elfoglalva. A csúcs az amikor saját magát is megkérdi: Bojóka micsinál? Persze erre is kell válaszom legyen.

Ez a játék azért is jó, mert példaként tudom felhozni egyik másik szereplőt, hogy este pl. majdnem mindenki már a vacsoránál, az ágyvetésnél, hácsikánál tart. Így Borónak is természetesebb, hogy milyen program következik, hiszen ha felsoroljuk, hogy Anna, mama, tata, a csúszda, a motor, mindenki készül lefeküdni, fogat mosni, locsizni stb, akkor Boró is a jaurtkáját (alap a vacsoránál) és Kippkoppékat emlegeti, hiszen róluk szoktunk olvasni mostanában lefekvés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése